GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

četrtek, 30. junij 2011

Ocena Ministrstva za kulturo RS

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je na projekt ARSORS dalo naslednjo oceno
ArsOrganiSloveniae je kakovosten in prepoznaven projekt s področja kulturne dediščine. Je inovativen in izraža profesionalen pristop ter izkazuje odlične reference izvajalcev in sodelavcev s področja glasbene kulturne dediščine.

Projekt izkazuje vsebine in cilje, ki bistveno presegajo lokalne interese, saj se s predstavljanjem za širšo javnost zanimivih predmetov kulturne dediščine uvršča med najprepoznavnejše tovrstne projekte v slovenskem kulturnem prostoru ter se navezuje na sorodne projekte, ki že potekajo v Evropi in jih dopolnjuje ter podaja tehten prispevek k skupni evropski kulturni identiteti.

sobota, 18. junij 2011

bibliografija 1878 - 1945

Pripravili smo seznam člankov o orglah v reviji Cerkveni glasbenik v letih 1878 - 1945. Gradivo je prepisano iz publikacije "Bibliografsko kazalo Cerkvenega glasbenika (1878-1945), ki ga je 1978 v okviru zbirke Knjižica cerkvenega glasbenika sestavil dr.Edo Škulj.
Izdelek je dostopen na povezavi "literatura".

četrtek, 16. junij 2011

dnevnik (blog)

Dnevnik ključnih dogodkov je odslej javen. Objave so odprte za vaše pripombe in komentarje. Omogočeno je enostavno prevajanje v druge jezike.

sreda, 1. junij 2011

3D zemljevid Google.Earth

Poskusno deluje 3D zemljevid Google.Earth z osnovnimi podatki in lokacijami župnijskih cerkva z orglami v Sloveniji. Ostale lokacije so v pripravi. Pripombe dobrodošle.