GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

četrtek, 11. september 2014

Statistika obiska januar - september

Obisk spletnega portala Ars organi Sloveniae vztrajno narašča, s povprečno 36 obiskov na dan lani avgusta na 75 obiskov povprečno na dan letos avgusta. Lani smo zapisali, da imamo dnevno za en šolski razred učencev, danes se morda približujemo obisku v podeželski dvorani kulturnega doma. Dnevno 75 kulturnih obiskovalcev! Hvala!



Poglejmo nekaj drugih zanimivosti. Statistika vstopnih datotek kaže, kam obiskovalci in obiskovalke najprej pogledate (povprečje v mesecih januar - avgust 2014):




Ugotovitve:
  1. daleč največ ljudi najprej pogleda na naslovno stran arsors
  2. za vstop se zelo veliko uporabljata strani _podatki in _dogodki
  3. vstopna stran in stran _podatki se stalno uporabljata, torej vseh 8 mesecev (Count of months)
  4. nizko razmerje hits/visits pri _podatki, _dogodki in _obletnice pomeni, da uporabniki prav te strani zelo aktivno uporabljate
  5. visoko razmerje hits/visits na strani _slovar_tabela kaže, da obiskovalci gredo pogledat le eno ali največ dve besedi naenkrat
  6. domnevamo, da stran _oorglah uporabljajo predvsem mladi za šolo
  7. domnevamo, da strani _slovar_tabela in _index_e uporabljajo predvsem uporabniki iz tujine


In še pogled v tujino. Primerjava s statistiko podobne spletne strani za Veliko Britanijo kaže, da se na Slovenskem, presenetljivo, veliko bolj zanimamo za spletne orgelske vsebine kot Britanci. Slednji povprečno na mesec dostopajo do 71540 datotek na strežniku NPOR, Slovenci do 8615 datotek na strežniku ARSORS. Glede na število prebivalcev (60 milijonov proti 2 milijona) to pomeni 0,12% Britancev in 0,43% Slovencev, torej skoraj 4 krat večje povpraševanje na Slovenskem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.